H. E. Ulerike Lunacek mesazh për Konferencen e Parë Nërkombëtare MEU Kosova 2016

u lunacek

Konferencën Modeli i Bashkimit Evropian në Kosovë e ka nderuar edhe nënkryetarja e Parlamentit Evropian dhe njëherit raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian H. E. Ulrike Lunacek, e cila përmes një video mesashi iu drejtua pjesëmarrësve, duke thënë: “Mirë se vini në Konferencën Modeli i Bashkimit Evropian në Kosovë. Jam e kënaqur se kjo po realizohet në Kosovë për herë të parë, me më shumë se 200 të rinjë nga e gjithë Evropa. Siç e dini, unë si raportuese e Kosovës në Prlamentin Evropian, me të vërtetë e vlerësoj shumë kur të rinjtë janë të interesuar se si funksionon Bashkimi Evropian. E di, se tani kemi probleme brenda Bashkimit Evropian, por principi i bashkëpunimt në vend të konfrontimit, i solidaritetit në vend që të jemi kundër njëri-tjetrit, kjo është ende e vlefshme, dhe unë shpresoj se nga kjo Konferenc, kjo është diqka që ju do ta gjeni, mësoni dhe do ta praktikoni në jetët tuaja, personale dhe profesionale

Andaj, knaquni, argëtohuni, mësoni shumë dhe mbani gjallë rrugëndrejt së ardhmes Evropiane. Gjithë të mirat”.